Pianoservice Octaaf

Onze vleugel- en pianoservice: laten stemmen en onderhouden

Een piano is voortdurend in beweging, zelfs als u er niet op speelt. Voor een zuivere toon laat u uw piano regelmatig stemmen en onderhouden. Woont u in Brabant of Zuid-Holland? Laat uw piano dan stemmen door een stemmer van Pianoservice Octaaf

Stemmen

Service en onderhoud

Taxatie en aankoopadvies

Uw piano laten stemmen was nog nooit zo eenvoudig

Uw piano laten stemmen was nog nooit zo eenvoudig

Wij adviseren u om uw piano of vleugel minimaal twee keer per jaar te laten stemmen. Heeft u net een nieuwe piano aangeschaft? Snaren van nieuwe piano’s hebben nog veel rek en zullen dus sneller ontstemmen. De eerste vijf jaar moet u rekenen op ongeveer vijf stembeurten per jaar.  

Laat uw piano stemmen door onze professionele pianostemmers. U schakelt hen eenmalig, jaarlijks of meerdere malen per jaar in. Uw piano regelmatig laten stemmen is nu nog makkelijker en voordeliger met onze stem- en onderhoudsabonnementen. Niet alleen profiteert u van een fikse korting, ook nemen wij contact met u op wanneer uw piano aan een periodieke stembeurt toe is.
 

Waardoor ontstemt een piano?

Waardoor ontstemt een piano?

Het ontstemmen van een piano of vleugel wordt meestal veroorzaakt door een verandering in de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid maakt dat de klankbodem uitzet of krimpt. Dit heeft een direct effect op de spanning van de snaren, en daarmee op de stemming. Wij adviseren u graag over manieren waarop u de luchtvochtigheid in de ruimte waarin uw piano staat kunt reguleren. 

Het aantal stemsessies is dus niet afhankelijk van hoe vaak u uw instrument bespeelt. Ook als u langere tijd niet gespeeld heeft, is het toch raadzaam uw piano regelmatig (minimaal twee keer per jaar) te laten stemmen.
 

Pianoservice en -onderhoud

Pianoservice en -onderhoud

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk voor uw piano of vleugel. Het verschaft u niet alleen meer speelgenot maar verlengt ook de levensduur van uw instrument. Een goed gestemde en gereguleerde piano speelt aangenamer en klinkt vele malen mooier. Zo geniet uw optimaal van uw instrument. Wij komen graag bij u langs voor kleinschalig, periodiek of groot onderhoud.

Groot onderhoud
Een grote onderhoudsbeurt dient, afhankelijk van het gebruik, een keer in de 5 à 8 jaar te worden uitgevoerd. Bij groot onderhoud wordt uw piano of vleugel schoongemaakt, worden de hamerkoppen opnieuw gemodelleerd en het klavier en het mechaniek opnieuw gereguleerd. Dit geeft vaak een ongekend resultaat.
 

Taxatie, aankoopadvies en bemiddeling

Taxatie, aankoopadvies en bemiddeling

Taxatie
Wilt u uw piano of vleugel gaan verkopen? Zorg dan eerst dat u weet wat de waarde ervan is, zodat u uw instrument voor de juiste prijs kunt aanbieden. Wij komen graag bij u langs voor een taxatie. 

Aankoopadvies en bemiddeling
Wilt u een piano of vleugel aanschaffen? Wij voorzien u van aankoopadvies zodat u geen miskoop doet, en bemiddelen eventueel bij de aanschaf.