Pianoservice Octaaf

Pianorestauratie, -revisie en -reparatie

Een piano is eigenlijk een fabriek van geluid, die bestaat uit veel verschillende onderdelen. Soms komt daar een storing in of is een onderdeel defect. Ook zijn alle bewegende delen aan slijtage onderhevig.
 

Reparatie

Revisie

Restauratie

Vakkundige herstelwerkzaamheden

Vakkundige herstelwerkzaamheden

Als uw piano of vleugel een storing of defect heeft verhelpen wij dit vakkundig. Onze stemmers kunnen de meeste kleine storingen meteen bij u thuis oplossen. Voor grotere storingen en reparaties zijn onze technici u graag van dienst. Veel van deze onderhouds- en herstelwerkzaamheden kunnen op locatie worden uitgevoerd. Als dit niet mogelijk of wenselijk is, wordt het instrument, de mechaniek of het klavier door ons naar ons atelier gebracht. Daar hebben wij alle middelen om ook grotere problemen op te lossen of te verhelpen.

Als u een stemabonnement heeft, verhelpen we kleine mankementen zonder extra kosten wanneer we langskomen voor een stembeurt.
 

Pianorevisie

Pianorevisie (herziening)

Soms zijn de slijtage en gebreken niet meer te verhelpen met groot onderhoud. Dan is uw piano of vleugel toe aan revisie. Een totale revisie geeft uw oude kostbare en dierbare instrument een tweede leven en is een gunstig alternatief voor het kopen van een nieuwe. 

Als u revisie overweegt is het belangrijk factoren als de kwaliteit, conditie, waarde en leeftijd in acht te nemen. Onze pianotechnici onderwerpen de piano of vleugel daarom eerst aan een grondig onderzoek en een taxatie. Zo weten we hoe het instrument is opgebouwd, waar de slijtage of mankementen zich bevinden en of de revisie het waard is. 

Na het onderzoek ontvangt u van ons een uitgebreid advies. In overleg wordt dan een revisiebestek en een kostenraming gemaakt, zodat u vooraf weet met welke kosten u rekening moet houden.

Kiest u voor pianorevisie dan wordt uw piano of vleugel volledig opnieuw opgebouwd, waarbij de versleten of defecte elementen worden vervangen door nieuwe, originele onderdelen. Het grootste doel van de pianotechnicus is om het instrument weer als nieuw te maken en de conditie te optimaliseren.
 

Pianorestauratie

Pianorestauratie

Bezitten wij de kennis en de vakbekwaamheid om u t.a.v. uw kostbare bezit goed te adviseren.
De waarde van een dergelijk instrument is voor een deel economisch en voor een (groot) deel vaak emotioneel. Deze beide aspecten zijn niet altijd in evenwicht en wij kunnen u met raad en daad terzijde staan in het maken van een keuze voor al dan niet restaureren. Op de knop laat uw piano restaureren liever: vraag naar de mogelijkheden voor restauratie